Ubuntu 14.04 Evernote kurulumu

Evernote nedense Linux sürümü yayınlamamış. Bende artık ubuntu kullandığım için web sitesi üzerinden kullanmak zorunda kalıyordum. Sonra aklıma wine geldi. Wine linux için bir windows uygulama similatörü
 veya bir başka benzetme ile windows sanal makinası. Bu uygulama sayesinde bazı windows uygulamalarını linux sürümlerinde kullanabiliyorsunuz.

Ben özellikle teamviewer'da kullanmak üzere zaten ubuntu kurulumundan sonra mutlaka wine kuruyorum. (ubuntuya wine kurulumu için bu linki kullanabilirsiniz.).

Evernote'u kurmak ise biraz zahmetli oldu. Esasında zahmeti oluşturan evernote sitesinde download'u bulmak. normal yollarla sitede download kısmına ulaştığınızda evernote'un linux veriyonu olmadığını söyleyen bir sayfa açılıyor sadece. bir google operasyonu ile linklere ulaşıyorsunuz. : https://evernote.com/products/

bu adresten evernote'un windows versiyonunu indirip sonrasında üzerine çift tıkladığınızda evernote sanki windows'ta gibi kuruluyor. sonrasında bildiğiniz uygulamaya ubuntu'da kavuşuyorsunuz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar